4 de març del 2018

L'ARRIBADA A QUASAR

En Tamik es va aixecar prest aquell matí i, com feia sempre, va anar a la murada del poblat a observar des d'allà el paisatge que s'hi veia i escodrinyar el mar. Quan va mirar la costa propera va veure un vaixell de comerciants que atracava al moll on desembocava el torrent. Uns homes baixaven de la nau i a en Tamik li va venir al cap un bon pressentiment.
Havien passat quatre estacions d'ençà que el seu pare havia marxat i tres des de l'aventura de les Pomes d'Or.
En Tamik baixà de les roques i prengué el camí que duia al mar, a la vora del torrent, costa avall. No es podien perdre mai. Si entre els homes hi havia el seu pare, vendria pel mateix camí i s'hi trobarien.
Ell anava un poc nerviós per si un dels homes que havia baixat de la nau púnica seria o no el seu pare Jaris.

Vista parcial de l'Illa de Clumba

Efectivament ho era. Es toparen a mig camí. De bon començament en Jaris no havia conegut el fill perquè estava molt canviat, però quan va sentir els crits que feia en Tamik mentre s'hi acostava, el va reconèixer tot d'una.
- Pare, som en Tamik!
- Tamik! Fill meu!
Quan arribaren l'un front a l'altre s'abraçaren i continuaren junts el camí que duia al poblat.
En Jaris va explicar a en Tamik, en poques paraules, la derrota dels cartaginesos a la batalla de Zama, prop de la ciutat de Cartago.
"El vaixell en el qual anava no havia entrat en aquella batalla i va poder escapar de la flota romana. Després varen desembarcar en un port amic. Hi quedaren un temps fins que una nau de comerç els va permetre embarcar"
, i així havien aconseguit el retorn no sense passar moltes aventures llargues de contar.
Arribaren al poblat de Quasar i els homes anaren cap a les seves cabanes per trobar-se amb els seus familiars.
L'arribada de Jaris fou de gran alegria per la seva esposa Ulka, les filles Sarga i Dira i el petit, que ja no ho era tant, Shabir.
El padrí Samis va fer una forta abraçada al seu fill Jaris.

(Adaptació d'un text del llibre "Les Pomes d'Or", del mateix autor)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL LLIBRE

Han passat quatre estacions i Tamik vol aprendre un ofici. Les vistes al mar i les històries que li conta el padrí Samis i el seu pare Jaris li fan prendre interès per aprendre l'ofici del mar. Conèixer el mar, viatjar a altres terres, pescar, descobrir. El seu pare li presenta l'amic Asprid que és pescador però que fou un pilot de la nau capitana del general Magó. Tamik aprèn del pescador tot allò que pot. Tamik emprèn una nova aventura...

DEU HAIKAIS

DEU HAIKAIS    https://issuu.com/perecarrio/docs/elogi_del_haikai