20 de febrer del 2018

EL COMIAT DE SU NURAXI

En el poblat de Su Nuraxi, Kim va continuar uns dies ajudant a la recollida dels ramats d'ovelles i Sorus, oncle de Pixius, li va demanar a n'Asprid si li volia vendre un ca tan valuós. El compraria per un bon preu. Per adular-lo li va dir:
- «Sense cans no hi ha ovelles i sense ovelles no hi ha ramats; sense ramats no hi ha carn, ni llet ni llana. Sense tot això tot és pobresa a cal ramader.»

Asprid ja s'ho esperava i li va respondre:
- «Mirau, amic Sorus, ja m'agradaria oferir-vos aquest ca tan bon pastor que no té preu. Creieu-me que si fos possible el vos deixaria de bon grat, però no pot esser.»
Va continuar dient:
- «El tenc de petit i m'enyoraria d'ell i ell s'enyoraria de mi. I estic ben segur que si el deixàs, fugiria per trobar-me. I jo m'alegraria molt.»
- «Ara és feina vostra i dels pastors ensenyar als vostres cans a recollir les ovelles tal com heu vist que feia Kim.


Va acabar dient:
- «Tota la feina està feta i demà de bon matí partiren cap a Tharros seguint les passes de Jaris i els altres foners.»

Així que el sendemà, la colla de foners amb Kim i Rak, partiren del poblat després d'acomiadar-se dels bons amics que havien fet. Els ramats i els seus pastors aquest dia sortiren un poc més tard per estar presents a la partida del millor ca de pastor que havien conegut.

Kim va passar, per darrera vegada, devora dels sis ramats d'ovelles que passaven de sis-centes, sense bordar-les ni lladrar. Semblava que havia entès que ja no hi tenia cap feina en aquell formós lloc. Però en un curt instant passaren pel seu cervell les imatges dels dies anteriors, quan havia ajudat a recollir els ramats perquè entressin ordenats en els corrals.

Quan ja havien sortit del poblat, els foners es giraren a dir una vegada més adéu a la gent que deixaven enrere i Kim també es va girar i va lladrar com de tristor.
I partirem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL LLIBRE

Han passat quatre estacions i Tamik vol aprendre un ofici. Les vistes al mar i les històries que li conta el padrí Samis i el seu pare Jaris li fan prendre interès per aprendre l'ofici del mar. Conèixer el mar, viatjar a altres terres, pescar, descobrir. El seu pare li presenta l'amic Asprid que és pescador però que fou un pilot de la nau capitana del general Magó. Tamik aprèn del pescador tot allò que pot. Tamik emprèn una nova aventura...

DEU HAIKAIS

DEU HAIKAIS    https://issuu.com/perecarrio/docs/elogi_del_haikai